Taru Hämäläinen vei Raisuvilla suomenhevosten mestaruuden

18.8.2014


 

 

Taru Hämäläinen ratsasti tamma Raisuvin suomenhevosten mestaruuteen. Toiseksi sijoittui Anniina Anttila Humelilla ja kolmanneksi Kati Molander Vilinä-Villellä.

Mestaruus ratkesi dramaattistenkin vaiheiden jälkeen, sillä kymmenestä parhaasta toiselle kierrokselle selvinneestä ratsukosta vain viisi sai hyväksytyn suorituksen. Esimerkiksi viimeisenä radalle lähtenyt Reija Vähätalo Friisin Paletilla jäi hiuksen hienosti viimeiselle esteelle eli vesihautaan. Samoin kävi Outi T uorilaiselle ja Mustalle Magialle. Lauantaina ykköseksi ratsastanut Päivi Stranden Ventterin Pojulla ei ensimmäiseltä kierrokselta napattujen 12 virhepisteen vuoksi selvinnyt toiselle kierrokselle.

-Vesihauta ratkaisi monta asiaa, kommentoi hymyilevä voittaja Taru Hämäläinen. - Täällä on puhuttu etukäteen, että mitenkähän sen kanssa käy, mutta kukaan ei ole ollut sitä mieltä, ettei sitä pitäisi olla.

Hämäläisen Raisuvikaan ei ole ennen vesihautaa hypännyt, mutta ratsukolta se sujui ongelmitta. Tosin se ehti testata esteen perjantaina verryttelyluokassa.

Hämäläinen kuvasi ratsuaan kovin kiihkeäksi tapaukseksi, jolla on aina halua hypätä ja kykyäkin riittää, mutta kiimojen kanssa on jatkuvaa pelaamista.

-Nytkin kiima puski läpi mutta hevonen teki hyviä hyppyjä. Sen ailahtelevuuden takia juuri meidän tavoitteemme oli päästä toiselle kierrokselle. Lauantaina se oli tasainen ja miellyttävä ratsastaa, mutta se ei ollut terävä ja siksi tuli virheitä. Finaalikierroksilla se taas oli yliterävä, Hämäläinen nauroi.

 

"Humeli osaa yllättää hyvässä ja pahassa"

 

-Vaikka hopea on yleensä hävitty, niin lauantain suorituksen perusteella ei siltä tunnu, myhäili tyytyväinen hopeamitalisti Anniina Anttila, joka kuvasi lauantain ensimmäisen osakilpailun suoritustaan Humelilla suorastaan pohjanoteeraukseksi - puomeja tuli alas kolme.

Anttila nauraa hevosensa osaavan yllättää sekä hyvässä että pahassa, lauantaina pahassa, sunnuntaina hyvässä. Silti hän otti virheet omaan piikkiinsä eikä antanut niitä perusrehdille suomenhevoselleen.

- Tänään venyttiin siihen, mihin ikinä pystymme, Anttila totesi. Ratsukko suoritti ensimmäisen radan puhtaasti ja otti toiselta kierrokselta vain yhden alas. Tällä suorituksella se ottikin luokkavoiton ennen Taru Hämäläistä ja Raisuvia.

Vilinä-Ville osoitus monipuolisuudesta

 

Suomenhevosten ratsastuskoulussa Rauhalan tallilla opettava Kati Molander meni tuntihevosena toimivan Vilinä-Villen selkään ensimmäistä kertaa toukokuussa, koska hevonen tahtoi kuumua estetunneilla. Molander innostui hevosesta heti, ja kuinka ollakaan, yhteistyön tuloksena on nyt pronssimitali.

-Kyllähän minä salaa toivoin mitalia, Molander kommentoi nyt sen voitettuaan. -Vaikka olisin ollut tyytyväinen jos sitä ei olisi tullutkaan. Vilinä-Ville on osoitus suomenhevosen monipuolisuudesta - tuntihevosellakin voi pärjätä!

Ratsukko meni ensimmmäisen radan puhtaasti, mutta otti toiselle kierrokselle, hankalalle sarjalle, kaksi pudotusta. Samaan virheeseen, varsinkin sarjan ensimmäiselle, sortui moni muukin.

Mestaruuskisan jälkeen ratsukon yhteistyö jatkuu ennallaan ja miksipä ei, kun se toimii. Vilinä-Ville jatkaa tuntihevosena ja Molander hyppää sillä muutaman kerran ennen kisoja. Seuraavana vuorossa ovat Ypäjän kuninkaalliset.

Tiedote: Miljoona Hevonen 2014