Jenni Piippo ja Burberry 7 osallistuivat Amateur Tour Finaaleihin HIHS 2014

29.10.2014

Jenni Piippo - Burberry 7 HIHS 2014
Jenni Piippo - Burberry 7 HIHS 2014

Kuopion Ratsastajia edustava Jenni Piippo nähtiin viimekin vuonna Helsinki International Horse Showssa, tuolloin vielä ponillaan Usis Van Het Overlede Goed. Tänä vuonna Jenni on siirtynyt hevosiin vaikka ikänsä puolesta ponivuosia olisi ollut jäljellä tämä kausi. Ratsuksi löytyi Rosa Ruutsalon ja Stanislav Tederin kautta Belgiasta 11-vuotias hannoverilainen ruuna Burberry 7, ruuna saapui Suomeen touokuussa 2014. Kisakauden aikana Jenni ja Burberry on totuttu näkemään palkintojenjaoissa tasolla 100-110cm. Helsinki International UB Horse Showssa ratsukko osallistui 100cm Amateur Tour Finaaleihin. Ensi vuonna ratsukko tullaan näkemään juonioreiden luokissa, toivottavasti menestys jatkuu.

 

Alla ratsukon fiilikset HIHS kokemuksesta.

 

”Torstaina menimme hyvissä ajoin kisapaikalle, kävimme katsomassa ratapiirrustuksia ja lähdimme laittamaan Burberryä kuntoon. Verryttelyyn päästiin heti kun luokka alkoi. Kun olimme valmiita verryttelyn suhteen lähdimme kohti areenaa. Luokka oli siis Amateur Tour 100cm ja arvosteluna toimi 367.1. Olimme tehneet valmentajan kanssa suunnitelman että ratsastan ensimmäisen vaiheen huolella ja toisessa vaiheessa riskillä aikaa. Ensimmäinen vaihe meni hyvin jouhevasti ja ilman virhepisteitä joka takoitti sitä että jatkamme uusintaan. Uusinnassa Burberry oli hyvin kuulolla, varovainen jaloistaan ja aika riitti 2. sijaan.

Perjantaina vuorossa oli aikaluokka arvostelulla A.2.0 ja lähdimme ratsastamaan aikaa, sillä puhtaalla ja hitaalla radalla ei päässyt jatkoon. Toistimme verryttelyn ja muidenkin asioiden suhteen samaa kaavaa kuin torstaina. Teimme viimehetken varustemuutoksen, joka kostautui radalla ja kolme puomia putosi ja siltä osin menetimme illan Top 10 finaalin paikan johon pääsi kustakin kategoriasta 2 parasta ratsukkoa. Aika olisi riittänyt voittoon, mutta kevyet puomit putosivat hipaisuista.

Radat olivat yllättävän haastavia Amateur Tour luokiksi. Radalla tehtävät tulivat todella nopeasti vastaan ja niistä ei teknisyyttä puuttunut. Joka kohta tuli ratsastaa tarkasti ja huolella. Kiitokset kaikille taustajoukoille ja tukihenkilöille!”