Amudha Huttuselle ja Pin Rock’s Hannibalille kultaa ponien SM-koulussa

8.8.2016

Hevosopisto / Anna-Kaisa Rantalainen
Hevosopisto / Anna-Kaisa Rantalainen
Ypäjällä Hevosopiston Kisaviikon yhteydessä ratkottiin sunnuntaina kouluratsastuksen ponien Suomen mestaruus. Lauantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen kisaa johti Siilijärven Amudha Huttunen ponilla Pin Rock’s Hannibal. Toiselta sijalta sunnuntain vapaaohjelmaan lähti kotkalainen Jenni Silventoinen Hazelberg’s Macholla, ja kolmannelta sijalta torniolainen Noora Pajari ponilla Reitland’s Du Nur Du B.

Sunnuntain vapaaohjelmassa starttasi lauantain 11 parasta, joiden tulos ylitti vaaditut 62 prosenttia. Kilpailun ratkaisi molempien osakilpailujen yhteen laskettu tulos.
 

 


 
Sunnuntain vapaaohjelman korkeimmat prosentit (71.53) ratsasti jälleen Amudha Huttunen, joten kultamitali pujotettiin oikeutetusti hänen kaulaansa yhteistuloksella 140.88. Hopealle ratsasti Jenni Silventoinen Hazelberg’s Macholla yhteistuloksella 137.94 sijoittuen myös tämän päivän vapaaohjelmassa toiseksi (69.18). Pronssimitali luovutettiin siilinjärveläiselle Katariina Karjalaiselle, kun hänen ja Fuzzydicen vapaaohjelman prosentit tänään olivat 67.63. Ratsukon yhteistulos 134.72 ylsi juuri ja juuri neljänneksi sijoittuneen Noora Pajarin ja Reitland’s Du Nur Du B:n tuloksen 134.63 ohi.

 
- Ihan uskomaton fiilis! Ollaan tehty tosi paljon töitä tämän eteen ja nyt se sitten palkittiin. Kaikki meni niin kuin suunniteltiin ja vielä paremminkin, Huttunen, 15, iloitsee.

 
Huttusta valmentavat kotona Siilinjärvellä Emmi Väisänen sekä Satu Lundahl ja Ypäjällä Kiki Nyberg, joka tulee aina myös kisoihin mukaan. Huttunen sai vapaaohjelmasta ennätysprosenttinsa ja on niihin erityisen tyytyväinen, koska vapaaohjelma on yleensä ollut ratsukolle se heikompi. Pin Rock’s Hannibalilla on ennestään jo kaksi Suomen mestaruutta, Huttuselle mestaruus on ensimmäinen.

 
-Hannibal on luonteeltaan kiltti ja tunnollinen, tekee kaiken mitä ratsastaja pyytää. Se ei ole kuitenkaan ihan helppo ratsastaa, mutta kun sen saa avuille, se on kyllä hieno, Huttunen kehuu poniaan.

 
Huttunen on vielä ensi vuoden poni-ikäinen, ja ratsukon päätavoite on ensi kesän PM- ja EM-kisoissa. Hannibal on ja startannut vaativaa valmentajan kanssa ja Huttunen suunnittelee jatkavansa ruunalla myös juniorivuodet.

 

Tiedote: Hevosopisto / Anna-Kaisa Rantalainen