Toikka ja Piippo Porsche Horse Showssa

21.10.2015

Terhi ja Selma HIHS 2013
Terhi ja Selma HIHS 2013
Jenni ja Buddy HIHS 2014
Jenni ja Buddy HIHS 2014

On jälleen se aika vuodesta kun saamme Suomeen esteratsastuksen maailman johtavaa kärkeä kilpailemaan Helsingin jäähalliin! Kuopion Ratsastajista kilpailuihin lähtevät Terhi Toikka - Zellma sekä Jenni Piippo - Burberry. Molemmille ratsukoille HIHS-areenat ovat jo tuttuja. Terhi ja 11-vuotias Selma ovat kiertäneet HIHS ratoja jo pitkään, mm. sijoittuen 2013 National Tour 135cm luokassa seitsemänneksi. Viime vuonna Amateur Tour finaalissa 100cm kilpaillut Jenni Piippo Buddyllään sijoittui toiseksi!

 

Porsche Horse Showssa on tänä vuonna hyvin kattava ohjelma kouluratsastusklinikoista, hevosen hyvinvoinnista sekä maailman luokan esteratsastuksesta. Torstaina areena täytyy kotimaisista este- ja kouluratsukoista, vauhdikas kisapäivä huipentuu kansainväliseen kouluratsastuksen GP-luokkaan. Perjantaina parhaat kansalliset ratsukot jatkavat ja kansainväliset ratsukot pääsevät vauhtiin iltapäivällä. Illalla on yksi viikonlopun pääluokista 150-tasolla, jossa nähdään kansainväliset tähdet. Perjantaina jännitetään myös Hilton Amateur Tour Top 10 Finaalia.

Lauantaiaamu alkaa perinteisellä ja suositulla Lasten Matinealla, jossa esiintyvät maan parhaat poniratsukot, ratsastava poliisi ja shettikset. Näytöksessä kilpaillaan poniagilityssa, polocrossessa sekä Ride & Drive- kisassa, jossa ovat vastakkain hevoset ja mönkijät. Klo 11 jatketaan kouluratsastuksella, jonka jälkeen on luvassa upea ohjelma, Avantgarde Horses & Dance Show "Dance with Fire". Tunnin shoppailu- ja ruokailutauon jälkeen on vuorossa 160cm Helsinki Grand Prix, ja näytöksen päättää aikaratsastusluokka.

Lauantai-ilta on pyhitetty huippu-urheilulle, hevosviihteelle ja tietenkin illan päättää suosittu Brewer Street After Ride. Ohjelmassa on mm. korkeushyppykisa Hilton Masters, jossa esteet nousevat lähes joka ratsukon jälkeen. Valjakkoajossa on mukana kärkivaljakkomme ja Pony of the Year Show'ssa esitellään parhaita poneja.

Sunnuntai alkaa eri sarjojen finaaleilla. Lisäksi hurjastellaan 140-tason aikaratsastusluokassa. Viikonloppu huipentuu Maailmancup-näytökseen, Presented by Porsche. Se sisältää mielenkiintoisen kouluratsastuksen Knock-Outin, Avantgarde Horse&Dance Show'n, 145cm finaalin ja tunnin shoppailu- ja ruokailutaon ennen huipennusta, Longines FEI World Cup-luokkaa ja päättäjäisiä.

Naisyleisö pääsee ensimmäistä kertaa hemmottelemaan itseään Ladies Night- tapahtumassa. Perjantai- ja lauantai-iltana Brewer Streetillä on oma kauneuden ja hyvinvoinnin teema-alue, jossa voi tavata alan ammattilaisia. Ladies Nightissa on julkisuudesta tuttuja esiintyjiä, esiteltävänä laadukasta kosmetiikkaa, hyvinvointituotteita ja nautittavana virkistävää kuplivaa juotavaa.

Jenni Piippo ja Burberry areenalla Junior Tour (120cm) torstaina klo 13 ja perjantaina 11.20. Terhi Toikka ja Zellma areenalla National Tour (130cm) torstaina klo 15.35 ja perantaina klo 14.20. Molempien luokkien TOP 10 FINALS ratsastatetaan sunnuntaina alkaen 9.00. TOP 10 finaaliin kvaalautuu torstain luokista kolme parasta ja perjantain luokista 7 parasta. 

Kaikki Suomalaisratsastajat nähtävillä HIHS sivuilla.