Hevosen hyvinvointi - 2016 teemavuosi

13.12.2015

Hevosen hyvinvointi on ydinasia kaikessa hevosurheilussa ja -harrastuksessa. Hevosen omistaminen ja tallin pito edellyttää paljon tietoa, taitoa ja kokemusta. 

Alan järjestöt ovat perustaneet yhteistyössä hevoseni.fi-sivuston, jolle on koottu tärkeää tietoa laaja-alaisesti hevosenpitoon liittyen. Sivuilta löytyvät linkitykset myös tarkempiin tiedonlähteisiin, kuten lainsäädäntöön ja asetuksiin. 

Ajatuksena on ollut myös keskittää tieto yhteen paikkaan, sen sijaan että se on hajallaan siellä täällä. Näin myös tietojen ajanmukaisuus ja päivitys hoituvat järjestelmällisesti. Tarkoitus on myös auttaa hevosen hankkimista suunnittelevia sekä uusia omistajia.

Sivustolla kerrotaan mm. hevosen ostamisesta, vastuullisesta omistamisesta ja hevosesta luopumisesta. Mukana on myös hoito ja käsittely, madotus, lääkintä, rokotukset ja hammashuolto sekä kavioiden hoito ja kengitys. Neuvoja löytyy myös kuljetukseen, varusteisiin ja ruokintaan. Hevosten sairaudet ja tarttuvien tautien ehkäisy ovat myös mukana. Oma tärkeä osuutensa on talli ympäristöineen ja olosuhteisiin liittyvät määräykset sekä hevosten kasvatus ja jalostus. Myös alan koulutus ja tutkimus saavat omat osuutensa.

 

Tutustu: hevoseni.fi

 

Sivut on toteutettu yhteistyönä, jossa mukana ovat Hippolis - Hevosalan osaamiskeskus, Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto. Käytännön toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Hippolis. Sivusto kehittyy jatkuvasti, ja sille otetaan mielellään vastaan mm. uutta tutkimustietoa sekä täydentäviä osia.