Ilmoittaudu kisatoimihenkilöksi

 

Haluatko seurata kilpailuita lähietäisyydeltä ja tehdä samalla talkootöitä? Tule toimihenkilöksi kilpailuihimme mukavaan porukkaan! Toivotamme talkooporukkaan lämpimästi tervetulleeksi niin Kuopion Ratsastajien jäsenet, muiden ratsastusseurojen jäsenet kuin myöskin sellaiset henkilöt, jotka eivät kuulu mihinkään ratsastusseuraan! 

 

Ratsastusseuran jäsenyyteen kuuluva vakuutus kattaa kaikki hevosten parissa tapahtuvat vahingot, mutta myös seuraan kuulumattomat talkoolaiset kuuluvat vakuutuksen piiriin seuran järjestämät tapahtumat kattavan talkoolaisten ryhmätapaturmavakuutuksen kautta.

Koulutuomarin, estetuomarin, taitotuomarin, ratamestarin ja stewardin tehtäviin vaaditaan kilpailusääntöjen mukainen toimihenkilölisenssi. Mikäli sinua kiinnostaa kouluttautua johonkin em. tehtävistä, otathan yhteyttä seuran hallitukseen. KuoR maksaa toimihenkilöoikeudet antavaan peruskoulutukseen osallistumisen, sekä yhden lisenssikoulutuksen per vuosi sellaisille seuran jäsenille, jotka ovat käytettävissä oman seuran kisoihin. Katso lisää lisenssin alaisista toimihenkilöoikeuksista ja kouluttautumisesta sivulta http://www.ratsastus.fi/koulutus_ja_valmennus/toimihenkilokoulutus sekä SRL:n koulutusjärjestelmästä.

Muihin toimihenkilö/talkootehtäviin ei vaadita koulutusta eikä etukäteisosaaminenkaan ole suurimpaan osaan tehtävistä välttämätöntä -  tehtävät kyllä opastetaan sinulle :)

Toimihenkilöedut - toimihenkilö saa:

  • kisapäivän aikana lounasta/kanttiinista kahvit/pientä purtavaa
  • Mikäli toimihenkilö kisaa itse kyseisenä päivänä, on hänen mahdollista saada ratsulleen päiväkarsina ilmaiseksi (edellyttäen että karsinoita on vapaana - ilmoita karsinatarpeesi ilmoittautuessasi toimihenkilöksi).
  • KuoR-lippiksen sekä kesän kisoissa KuoR-t-paidan.
  • Syksyllä kisakauden päätyttyä järjestetään kaksi tapahtumaa, joista toiseen toimihenkilötehtäviä kyseisenä vuonna tehnyt henkilö saa osallistua ilmaiseksi. Yhtenä tapahtumana illanvietto tms. huviohjelma, ja toisena tapahtumana asiapitoinen luento tms. koulutus. Tarkat päivämäärät ja aiheet ilmoitetaan lähempänä tapahtumia.
  • etua kilpailu- ja valmennustukia maksettaessa, ks. tarkemmin täältä
  • rajattomasti yhdessätoimimisen riemua, hyvän asian eteen työskentelyn iloa, hienoja kokemuksia, uusia ystäviä, hyötyliikuntaa ja kaikkea muuta mukavaa :D

Kisapaikalle tullessasi ilmoittaudu kansliassa, josta sinulle neuvotaan tehtäväsi. Jos sinulla on mitään kysymyksiä toimihenkilönä toimimiseen liittyen, kysy rohkeasti!

Toimihenkilötehtävistä kiinnostuneille on myös oma WhatsApp-ryhmä - jos haluat mukaan ryhmään, ilmoita puhelinnumerosi jollekulle hallituksen jäsenistä.

 

Toimihenkilötehtäviin ilmoittautuminen:

 

Katso tietosuojaseloste toimihenkilöiden henkilötietojen käsittelystä täältä.

lmoittaudu alla olevilla lomakkeilla toimihenkilöksi kullekin kisapäivälle:

 

 

Ilmoittaudu tällä lomakkeella talkootöihin Kuopion Ratsastajien kisoihin koko vuodelle 2018: https://goo.gl/forms/OAdaugrDOGK17JMG2. Tällä lomakkeella on tarkoitus kerätä listaa mahdollisista talkoolaisista/toimihenkilöistä koko vuodelle 2018. Ennen kutakin kisaa kerätään erikseen ilmoittautumiset, että kuka pääsisi minäkin päivänä paikalle.
KuoRilla on suunnitelmissa järjestää arviolta 12 kisapäivää vuoden aikana, lisäksi aina kisoja edeltävänä päivänä tarvitaan talkoolaisia valmisteleviin tehtäviin, ja myös joitakin kilpailualueen siivous- ja kunnostustalkoopäiviä olisi tarpeen pitää. Talkoolaisia tarvitaan siis yli 20 päivänä vuoden aikana. Jos pystyt tulemaan edes yhtenäkin päivänä vuoden aikana talkoolaiseksi, on siitä suuri apu, kiitos!
Lisäys 20.5.2018: EU:n tietosuoja-asetus, joka astuu voimaan 25.5.2018, velvoittaa seuraa erikseen kysymään toimihenkilölistalle aikaisemmin ilmoittautuneelta henkilöltä luvan listalla jo entisestään olevien sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden käyttöön, jotta voimme jatkossakin toimittaa toimihenkilöksi ilmoittautuneelle infoa esim. toimihenkilötarpeista, -koulutuksista ja -tapahtumista. Ilmoita tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/YGBVyaQu56CKbwI42 kyseiset yhteystietosi, mikäli annat Kuopion Ratsastajat ry:lle luvan käyttää näitä tietojasi seuran ja sinun väliseen yhteydenpitoon. Ks. lisätietoja henkilötietojen käsittelystä ja oikeuksistasi henkilötietojen käsittelyn osalta tietosuojaselosteesta sivulta www.kuor.net/tietosuojaselosteet/. Mikäli yhteystietosi muuttuvat, muistathan toimittaa päivittyneet yhteystietosi esim. yllä mainitulla lomakkeella tai suoraan osoitteeseen ruotsalainen.sanna.m@gmail.com.

 

Lisätietoja toimihenkilöasioista voit kysyä keneltä tahansa hallituksen jäsenistä, vaikkapa Taru Hämäläiseltä taru.hamylainen@gmail.com / 044 522 0780.

-----------------------------------------------

30.9.2017 Avoin kirje puheenjohtajalta seura- ja talkoo/vapaaehtoistoimintaan liittyen

Kuopion Ratsastajien jäsenille, jäsenten vanhemmille, kilpailijoille  ja kaikille ratsastukseen, ratsastuskilpailuihin ja  talkoo/vapaaehtoistoimintaan osallisille.

Kuopion Ratsastajien puheenjohtajana olen jo pitkään pohtinut tätä  seuratoimintaa, sen mahdollisuuksia sekä kilpailujen järjestämistä ja  talkoo/toimihenkilö/vapaaehtoistoimintaa. Kuten tänä päivänä lähes  kaikissa lajeissa tapahtumajärjestämiseen, kilpailutoimintaan ja  yleensä talkootyöhön alkaa olla kovin työlästä saada tarpeeksi  osallistujia, etenkin ns. vastuutehtäviin. Seuramme kilpailuja  pyörittävä kovin pieni aktiivijoukko alkaa väsynyttä ja loppuun  palanutta. Pelko kilpailutoiminnan loppumisesta ja seuratoiminnan  näivettymisestä on akuutti. Mietimme nyt hallituksessa kovasti mitä teemme vuonna 2018?

Olen itse harrastanut ratsastusta pienen ikäni ja kilpaillut  aikaisemmin kansallisella tasolla niin koulu-, este- kuin  kenttäratsastuksessa jopa joskus menestyenkin. Kenttäratsastuksessa on  joku kansainvälinenkin startti takana. Seuratoiminnassa olen ollut  mukana myös pitkään, useammassa ratsastusseurassa. Mielestäni siis  jonkunlainen kuva lajista ja kilpailujärjestämisestä on karttunut.  Itse olen aina osallistunut tapahtuma- ja kilpailujärjestämiseen,  vaikka olisin itse myös kilpailemassa. Tällä hetkellä teen täyttä  työaikaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, opiskelen normaalin  opintosuunnitelman mukaan yliopistossa, toimin seuran puheenjohtajana,  kierrän tuomaritehtävissä halki Suomen, pidän jonkun verran  valmennuksia ja olen 5-vuotiaan pojan äiti. Silti olen osallistunut  kaikkiin seuran järjestämiin kilpailuihin tuomari- kilpailunjohtaja-  tai muihin vastuutehtäviin ja tarvittaessa liputan esteradalla tai  juoksen lähettinä koulukilpailuissa tai pesen raviradan vessaa. Pyrin  myös pitämään huolta omasta kunnosta pelaamalla sählyä ja käymällä  kuntosalilla. Joten minulle ei tarvitse sanoa että kun on kiire, ei  ehdi. Näin 37-vuotiaana sitä vaan tulee mieleen ajatus että josko  voisin itse jättää edes yhdet kinkerit muille? Tällä hetkellä seurassa  on se tilanne että ei oikein voi. Tällä hetkellä itsellä ei edes ole  ns henkilökohtaista intressiä kilpailuihin, koska en kilpaile itse,  enkä suuremmin edes ratsasta. Mutta ajattelen sitä että haluan pitää  lajia ja kilpailuita yllä niille jotka tarvitsevat kilpailuja -  ratsastajat, kilpailijat, lapset, nuoret, seniorit.

Itse olen kasvanut siihen talkoolaissukupolveen, että kun olin nuori  halusin itse osallistua ja toivoin että voi jos vain mitenkään saisin  tulla vaikka myymään makkaraa kisoihin. Se tuntui tärkeältä ja oli  hienoa olla mukana järjestämässä ja talkoolaisena. Olen sisäistänyt  kyllä se, että aika on muuttunut. Nykyinen sukupolvi on kiireistä eikä  talkoohommat kiinnosta. Ei pystytä sitoutumaan hommiin koska ei  tiedetä vielä edes viikkoa tai paria päivää ennen pääseekö vai pitääkö  ulkoiluttaa naapurin serkun koiraa. Ollaan somessa, facebookissa,  twitterissä, instagramissa, snäppärissä snipperissä ja spinnerissä.  Halutaan asiat valmiina; tullaan kilpailuihin ja kilpaillaan ja  lähdetään pois. Kyllä KuoR järjestää. Aika ajoin törmää tähän  ajatukseen tai kysymykseen miksi KuoR ei järjestä sitä tai tätä.  Pyydän luomaan ajatuksen sille, mitä se KuoR on? Miksi KuoR ei ole  aktiivisempi? KuoRilla on n. 400 jäsentä ja KuoR on juuri niin  aktiivinen kuin sen jäsenet on. KuoR hallituksen jäsenet tekevät  seuratyötä myös täysin vapaa-ajallaan eikä siitä makseta palkkaa. Se  on erilaista kuin Kalpa Oy tai Kups Oy joissa on seuratoimintaan  palkattua henkilöstöä.

Olemme hallituksessa miettineet päämme puhki miten jäsenistöä  aktivoidaan. Olemme koittaneetkin erilaisia keinoja viime vuosina; on  kokeiltu talkoopassia, toimihenkilöiden palkitsemisia leffalipuin,  uimahallilipuin, illanvietoin, HIHS matkoin ja kouluttamalla,  kyselemällä ja anelemalla. Melko laihoin tuloksin. Olemme saaneet  vietyä kilpailut tähän asti läpi jotenkin. Itse kilpailupäivinä  jostain putkahtelee ihmisiä sen verran että järjissämme selvitään.  Suuri ongelma onkin juuri vastuutehtävissä. Eli kilpailujen  suunnitteluvaiheeseen ja itse kilpailujen ajalle tarvitaan enemmän  ihmisiä. Silloin vastuualueita saataisiin jaettua suuremmalle joukolle  ja alueet eivät olisi ylivoimaisen isoja. Hommaa helpottaisi kovasti  jos yksi hoitaisi esim. radanrakennuksen ja purun niin että hommaisi  siihen tarvittavan porukan, toinen huolehtisi ratahenkilökunnan  kilpailujen ajaksi, kolmas ottaisi haltuun tallialueen, neljäs  kanttiinin, viides kanslian ja tornin henkilöstön, kuudes olisi  palkintovastaava jne.. Näin ei yhdet ja samat uupuisi taakan alle.

Suomeen on viime vuosina tullut kilpailujärjestäjiksi seurojen  rinnalle myös yrityksiä. Paljolti tästä syystä. Tämä tuo mukanaan myös  kalliimmat kilpailumaksut. Tässä olemme suurten kysymysten edessä.  Pitäisikö seuran luovuttaa ja siten myötävaikuttaa siihen, että  jatkossa kilpailuita järjestää yritykset? Olemme keskustelleet myös  mahdollisuudesta maksaa palkkaa toimihenkilöille. Sekin on vaihtoehto,  mutta se tarkoittaa sitä että kilpailumaksuja täytyy nostaa jotta  palkat saadaan maksettua.

Toivoisinkin että nyt te kilpailijat ja kilpailijoiden vanhemmat ja  muut surevat omaiset loisitte ajatuksen sille, mitä toivotte  kilpailuilta tulevaisuudessa ja haluatteko että kilpailuja tällä  alueella järjestetään, ja millä tasolla? Hyväksyttekö yhä vain  kalliimmat kilpailumaksut? Vai olisitteko valmiita olemaan mukana  säilyttämässä lajia ja seuratoimintaa? Esim. kilpailujen  toimihenkilötehtävät ovat kaikki sellaisia, mihin ei tarvita erillistä  koulutusta eivätkä vaadi kummoisia kykyjä, ja tehtäviin opastetaan  aina. Riittää kun osaa kirjoittaa kynällä, painaa kellon nappia,  kävellä paikasta a paikkaa b ja takaisin tai nostaa puomi paikoilleen  jos se putoaa.

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole purnata, loukata tai väheksyä  ketään. Sekä minä että KuoR seurana on äärimmäisen kiitollinen  kaikille seuratoimintaan osallistuville ja toimihenkilöille vaikka  olisitte olleet mukana vain kerran. Se on kultaakin arvokkaampaa. Ja  aina tulee yllättäviä menoja tai se kisaviikonloppu osuu samalle  päivälle kuin sukujuhlat tai työt, se on ymmärrettävää. Mutta jos  jokaiselle kisapäivälle vuodessa on meno johon ei voi vaikuttaa,  saattaa se kuitenkin olla enemmän asennekysymys? Tämän tarkoituksena  on herättää ajatuksia ja mietintää siihen olisiko juuri sinulla  kuitenkin mahdollisuus kantaa kortesi kekoon vaikkapa kerran vuodessa,  yhtenä päivänä? Onko halua säilyttää kilpailuperinne Sorsasalossa ja  tottakai myös alueen talleilla?

Me tiedämme hyvin sen, että meillä on seurana hyvät puitteet  Sorsasalossa järjestää kilpailuja (Vaikka vähän kunnostusta alkaa  tarvita paikka jos toinen), meillä on osaamista ja meillä on halua.  Halua olisi järjestää kilpailuja ja tapahtumia paljon paljon nykyistä  enemmän. Mikään näistä ei kuitenkaan mahdollista kilpailuja, jos ei  ole riittävästi porukkaa mukana. Parhaimmillaan talkoo- ja  vapaaehtoistyö on järjettömän kivaa ja sosiaalista toimintaa,  kilpailijoille äärimmäisen opettavaista omaa ratsastusta silmällä  pitäen ja palkitsevaa kaikin puolin.

Suokaa tälle ajatus. Ja mikäli koette että pystyt tässä asiassa  seuratoimintaa tukemaan, voit milloin vain ottaa yhteyttä kehen  tahansa hallituksen jäseneen nykäisemällä hihasta, soittamalla,  laittamalla sähköpostia tai miten vain.

Kiitos kun jaksoit lukea!
Aktiivisin ajatuksin,
Taru Hämäläinen, KuoR pj