Hevosen vuosimaksu ja rokotukset

1-taso

Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista.

Hevoselta ei pääsääntöisesti vaadita rokotustodistusta, mutta kilpailunjärjestäjä voi vaatia rokotukset myös 1-tason kilpailuissa; tällöin asiasta on maininta kilpailukutsun erityismääräyksissä. Jos 1-tason kilpailut ovat ylemmän tason kilpailuiden yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan.

2-5 -taso

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen, Suomen Irlannincobydistykseen (FSIC ry) tai Eestin Raskaat Vetohevoset ry:een ja löytyä Kipasta. Hevosen vuosimaksu tulee olla maksettuna. Hevosen vuosimaksun voi maksaa Kipan kautta ja se päivittyy maksetuksi heti.

Poniluokkiin osallistuvilla poneilta vaaditaan mittaustodistus, joka tulee esittää kilpailukansiassa. Tästä ponimittausohjeisiin.

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee pyydettäessä esittää kilpailukansliassa. 

 

Lue hevosten kilpailulupia koskevat säännöt kokonaisuudessaan SRL:n sivuilta

 

Hevosten ja ponien influenssarokotukset 

Kilpailusääntöjen yleisen osan (KSI, § 19) mukaan kaikki hevoset, joilla aiotaan osallistua 2-5-tason kilpailuhin, on rokotettava hevosinfluenssaa vastaan SRL:n ohjeiden mukaisesti. Kilpailunjärjestäjä voi vaatia rokotukset myös 1-tason kilpailuissa, tällöin asiasta on maininta kilpailukutsun erityismääräyksissä.  Rokotustodistus on pyydettäessä esitettävä kilpailukansliassa tai kilpailujen eläinlääkärille.
Jos hevosen voimassa olevaa rokotustodistusta ei esitetä, hevonen ei voi saapua kilpailualueella eikä se voi osallistua kilpailuun.

Jos 2-5 -tason kilpailuiden yhteydessä järjestetään alemman tason kilpailuluokkia, on myös näihin luokkiin osallistuvien hevosten oltava rokotettu SRL:n antamien ohjeiden mukaisesti.

Lue rokotussäännöt kokonaisuudessaan SRL:n sivuilta.