Hevosen vuosimaksu ja rokotukset

Seurakilpailut

Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista, mutta hevosen tulee löytyä Kipasta.

Hevoselta ei pääsääntöisesti vaadita rokotustodistusta, mutta kilpailunjärjestäjä voi vaatia rokotukset myös 1-tason kilpailuissa; tällöin asiasta on maininta kilpailukutsun erityismääräyksissä. Jos 1-tason kilpailut ovat ylemmän tason kilpailuiden yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan.

Alue- ja kansallisetkilpailut

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen, Suomen Irlannincobydistykseen (FSIC ry) tai Eestin Raskaat Vetohevoset ry:een ja löytyä Kipasta. Hevosen vuosimaksu tulee olla maksettuna. Hevosen vuosimaksun voi maksaa KIPAn kautta ja se päivittyy maksetuksi heti.

Poniluokkiin osallistuvilla poneilta vaaditaan mittaustodistus, joka tulee esittää kilpailukansiassa. Tästä ponimittausohjeisiin.

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee pyydettäessä esittää kilpailukansliassa. 


Hevosten ja ponien influenssarokotukset 

Kilpailusääntöjen yleisen osan (KSI, § 19) mukaan kaikki hevoset, joilla aiotaan osallistua alue- tai kansallisentason kilpailuhin, on rokotettava hevosinfluenssaa vastaan SRL:n ohjeiden mukaisesti. Kilpailunjärjestäjä voi vaatia rokotukset myös seurakilpailuissa, tällöin asiasta on maininta kilpailukutsun erityismääräyksissä.  Rokotustodistus on pyydettäessä esitettävä kilpailukansliassa tai kilpailujen eläinlääkärille.
Jos hevosen voimassa olevaa rokotustodistusta ei esitetä, hevonen ei voi saapua kilpailualueella eikä se voi osallistua kilpailuun.

Jos alue tai kansallisentason kilpailuiden yhteydessä järjestetään alemman tason kilpailuluokkia, on myös näihin luokkiin osallistuvien hevosten oltava rokotettu SRL:n antamien ohjeiden mukaisesti.

Lue rokotussäännöt kokonaisuudessaan SRL:n sivuilta.