Kauden 2022 kenttämaksut:

Kertamaksu: 
- KuoRin jäsen 10/€/kerta/ratsukko
- Ei-jäsen 25€/kerta/ratsukko

Kausimaksut:
- Hevosen kausimaksu 30€/vuosi
- Ratsastajan kausimaksu KuoRin jäsen 20€/vuosi, ei jäsen 60€/vuosi

Kaikki maksut sisältävät kaluston käytön.

Maksut suoritetaan Kuopion Ratsastajat ry:n tilille FI48 4786 0010 1223 90 ennakkoon. Ilmoita viestissä kertamaksuissa päivämäärä ja ratsastajan nimi sekä kausimaksuissa teksti "Kausimaksu" sekä hevosen ja omistajan nimi (hevosen kausimaksu) tai ratsastajan nimi (ratsastajan kausimaksu). Maksamalla kentän kausimaksun hyväksyt, että nimesi ja/tai hevosesi nimi näkyy julkisessa Kausikorttilistassa. Maksettuasi kausimaksun kirjaathan itse nimesi (tai hevosesi nimen, jos kyseessä on hevosen kausimaksu) ja maksupäivämäärän alla olevan linkin kautta Kausikorttilistaan. Lunastat käyttöoikeuden kenttiin vasta kirjattuasi listaan maksaneesi.

Kausimaksu käytännössä; jokaiselle hevoselle on maksettava kausimaksu ja tämän lisäksi ratsastajakohtainen käyttöoikeusmaksu. Esimerkki Heppa Höppänällä ratsastaa omistaja sekä vuokraaja, joten jotta he kaikki saavat oikeuden ratsastaa kentillä tulee heidän maksaa yksi hevosmaksu sekä kaksi ratsastajan käyttöoikeutta.

Kilpakentän käyttö pähkinän kuoressa

Kertamaksulla:

1. Tutustu kentän sääntöihin ja varausohjeisiin.
2. Varaa vuoro kettäkalenterista.
3. Maksa kertamaksu (10/25€) KuoRin tilille FI48 4786 0010 1223 90.
4. Eikun treenaamaan!

Kausimaksulla:

1. Tutustu kentän sääntöihin ja varausohjeisiin.
2. Maksa kausimaksut ja kirjaa nimesi ja hevosen nimi kausikorttilistaan.
3. Varaa vuoro kenttäkalenterista tarvittaessa, valmennukset tai itsenäinen ratsastus este- tai koulukalustoa käyttäen. 
4. Eikun treenaamaan!

Kaikille yhteinen:

Jätäthän jälkeesi kentälle vain kavionjälkiä, kalusto ja kakat pois!

Ison kilpakentän varausohjeet

Kilpakentän varaukset suoritetaan nettikalenterin kautta. Kaikki ohjatut tapahtumat (valmennukset jne.) sekä harjoitukset, joissa käytetään kalustoa, järjestetään isolla kilpakentällä ja merkitään kalenteriin. Varatessasi sitoudut noudattamaan näitä ohjeita sekä kenttien sääntöjä. Sääntöjen noudattamatta jättämisestä Kuopion Ratsastajat perii käyttäjältä sakkomaksun alkaen 50 euroa.

Varaa kalenterista tarvitsemasi aika ja ilmoita varauksen kuvaus, esim. estevalmennus 3 ratsukkoa, ratsastajan/ratsastajien nimet, kausikorttilaisilla hevosen/hevosten nimet, maksutapa (kausi/kerta) ja yhteyssähköposti.

Esimerkkivaraus: 25.5. klo 11.00-12.00 Koulurataharjoitus 2 rats. Maija Meikäläinen, Heppa Höppänä(kausi) ja Matti Meikäläinen(kerta), maija.meikalainen(at)sahkoposti.fi. Lisätietoihin mahdolliset muut/loput tiedot mikäli Nimi -kenttään ei mahdu.

Kenttään liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteys KuoR:n kenttävastaaviin Tuomo Lundahliin (p. 0400 983 375) tai Eetu Hämeenahoon (p. 044 588 8450), muissa asioissa (varaus yms.) Taru Ilkkaan (p. 050 5500 683).

HUOM! Estekalustoa on uusittu ja kunnostettu. Treenikäyttöön tarkoitetut puomit sijaitsevat vasemmalla puolella estevarastoa ovelta katsottuna. Oikealla sijaitsevia teipein suljettuja uusia (kumipäät) ja maalattuja puomeja ja portteja ei saa käyttää!

Sorsasalon kentät ja niiden käyttö

Kuopion Ratsastajilla on käytössään kolme ratsastuskenttää Sorsasalossa: iso kilpakenttä, iso verryttelykenttä sekä pieni verryttelykenttä. Kausimaksun maksamalla ja nimensä sekä hevosensa nimen kausikorttilistaan lisättyään lunastaa käyttöoikeuden kaikille kolmelle kentälle. Kertamaksulla lunastaa käyttöoikeuden vain isolle kilpakentälle ja vain valmennukseen tai rataharjoitukseen tms ohjattuun toimintaan.

Isoa kilpakenttää voi varata ohjattuihin tapahtumiin (esim. valmennukset) sekä kaikkiin harjoituksiin, joissa käytetään kalustoa (esteet tai kouluaidat). Kalustoa ei saa käyttää eikä valmennuksia järjestää ilman varausta. Kalusto on palautettava paikalleen varastoon välittömästi sen käytön päätyttyä. Poikkeusta tähän voi anoa hallitukselta esimerkiksi kahden peräkkäisen koko päivän rataharjoituksen takia. Estekalustosta saa käyttää vain vasemmalla seinällä olevia treenipuomeja. Oikealla seinällä olevat kisapuomit on suljettu pois muusta käytöstä teipein.

Kausimaksun maksaneet ratsukot saavat käyttää isoa kilpakenttää itsenäiseen sileän ratsastukseen myös varausten aikaan, jos se varauksen tehneelle/tehneille sopii. Kilpakentän varannut/varanneet ratsukot ovat etuajo-oikeutettuja.

Isoa verryttelykenttää ja pientä verryttelykenttää ei voi varata, pois lukien Taitotallien ratsastuskoulutunnit maanantaisin klo 17-19, keskiviikkoisin klo 17-20 ja torstaisin klo 16:30-19:30. Iso verryttelykenttä on näinä aikoina aina varattu Taitotallien ratsastustunneille. Molempia verryttelykenttiä saavat kausikorttilaiset käyttää vapaasti itsenäiseen sileän ratsastamiseen Taitotallien varausten ulkopuolella. Taitotallien tuntiratsastajat saavat käyttää ratsastustunneilla kenttiä ilman alueen käyttömaksuja.

Taitotallit huolehtii kaikkien kenttien huollosta vähintään kerran viikossa hyvitykseksi oikeudestaan käyttää isoa verryttelykenttää. Taitotallit seuraa kenttien kuntoa, ja huoltaa kenttiä tarvittaessa tiheämminkin sään ja kenttien käyttöasteen mukaan. Kentän huollolle varataan aika varauskalenteriin. Isolla kilpakentällä on myös autoon kiinnitettävä tasauslana, jota kuka tahansa saa halutessaan käyttää. Taitotallit huolehtii myös kenttien kakkakärryjen tyhjentämisestä säännöllisesti.

Aina kenttiä käyttäessään on huolehdittava kenttien siisteydestä. Kaikki lannat tulee kerätä kentillä oleviin kottikärryihin välittömästi tai viimeistään ratsastuksen päätyttyä, tällöin lantakasan päältä ratsastamista täytyy välttää keräämiseen asti. Siivoathan myös muiden jäljiltä löytyvän lantakasan, näin autat kentän pintamateriaalia pysymään kunnossa. Mikäli kentälle on edellisen käyttäjän jäljiltä jäänyt jätöksiä, raportoi löydöksistä kuvan kera Whatsappilla Tarulle 050 5500 683. Ilmoitathan myös, mikäli huomaat lannankeräyskalustossa vikoja.

Hevosten juoksuttaminen on sallittua vain isolla ja pienellä verryttelykentällä ja ns. käsihevosalueella. Hevosten irtojuoksuttaminen on ehdottomasti kiellettyä kaikilla kentillä. Myös ravihevosten ajaminen on kiellettyä kaikilla kentillä.

Hevosten lastaus tapahtuu aina ison kilpakentän sekä ison verryttelykentän välisellä hiekka-alueella (pois lukien kilpailupäivät). Taitotallien pihaa ei saa käyttää lastaamiseen. Myös lastausalueen siisteydestä on pidettävä huolta, ja kakat on kerättävä kenttien kottikärryihin.

Kentillä noudatetaan normaaleja väistämissääntöjä (oikealta ohi, vasemmat kyljet vastakkain). Ratsastaessa varauksen aikana isolla kilpakentällä itsenäisesti on muistettava väistää varauksen tehnyttä/tehneitä ratsukoita. Muistetaan tervehtiä kaikkia, jotta treeni-ilmapiiri on mukava! Sääntöjen noudattamatta jättämisestä tai huonon urheiluhengen esittämisestä määrätään tapauskohtaisesti joko sakkoa (alkaen 50€) tai käyttöoikeuden poisto. Suoritamme valvontaa kentän käyttömaksujen maksamisesta satunnaiskokeilla, rangaistuksena maksamattomasta kenttämaksusta on sakko alkaen 50 €.

Kuopion Ratsastajien järjestämät kilpailut, harjoitukset tai valmennukset ovat etusijalla, mikäli päällekkäisyyksiä varauksissa ilmenee. Nämä kuitenkin pyritään ilmoittamaan kalenterissa jo hyvissä ajoin.

Mukavia treenihetkiä jokaiselle! Pidetään yhdessä huolta yhteisistä harrastusolosuhteistamme, jotta voimme hyödyntää niitä jatkossakin. Kiitos!

Säännöt

1. Sorsasalon ratsastuskenttiä ovat iso kilpakenttä, iso verryttelykenttä ja pieni verryttelykenttä. Säännöt koskevat kaikkia kenttiä käyttäviä. Kenttien hoidosta ja järjestyksenpidosta vastaa Kuopion Ratsastajat ry Kuopion kaupungin kanssa 21.6.2016 päivitetyn sopimuksen mukaisesti.

2. Kentät ovat tarkoitettu ratsastusta varten. Hevosten irtojuoksuttaminen kaikilla kentillä samoin kuin ravihevosten ajaminen kentillä on kielletty. Isolla kilpakentällä ei saa myöskään juoksuttaa hevosia.

3. Kenttien käyttöoikeus on kausimaksun maksaneilla ratsastajilla ja hevosilla, jotka ovat kirjanneet nimensä sekä hevosensa nimen kentän käyttäjien listaan, tai kertamaksun maksaneilla ratsukoilla. Käyttöoikeusmaksut maksetaan etukäteen KuoRin tilille POP FI48 4786 0010 1223 90. Ison kilpakentän käyttöoikeus kertamaksulla oikeuttaa ainoastaan ohjattuun valmennukseen tai esimerkiksi rataharjoitukseen osallistumiseen. Kausikorttilaisilla on oikeus lisäksi ratsastaa itsenäisesti kaikilla kentillä, tai varata isoa kilpakenttää itsenäiseen kalustolliseen treeniin. Kausikorttilaiset saavat ratsastaa itsenäisesti ilman kalustoa isolla kilpakentällä myös kentällä olevan varauksen aikaan, mikäli se kentän varanneelle/varanneille sopii.

4. Kenttien varaukset tehdään varauskalenterin kautta. Kenttään liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteys KuoR kenttävastaaviin Tuomo Lundahl (p. 0400 983 375) tai Eetu Hämeenaho (p. 044 588 8450), muissa asioissa (varaus yms.) Taru Ilkka (p. 050 5500683).

5. Kentän käyttäjät huolehtivat itse tarvitsemansa kaluston kentälle ja pois kentältä. Mikäli kalustoa ei ole korjattu paikoilleen ohjeiden mukaan, Kuopion Ratsastajat ry veloittaa kentän käyttäjältä vähintään 50 € sakkomaksun. Toistuvista laiminlyönneistä kenttien käyttöoikeus poistetaan.

6. Jokaisen käyttäjän on itse siivottava ratsunsa ulosteet mahdollisimman pian pois kentältä. Ulosteiden sekoittuminen kentän pintamateriaaliin pilaa kentän. Tarvittavaa puhdistusvälineistöä säilytetään kentillä. Keräämättömistä ulosteista Kuopion Ratsastajat ry veloittaa vähintään 50 € sakkomaksun. Toistuvista laiminlyönneistä kenttien käyttöoikeus poistetaan.

7. Kuopion Ratsastajat ry sulkee kentät tarvittaessa. Syitä kenttien sulkemiseen ovat mm. kenttäalueen huono kunto, meneillään olevat huoltotyöt, lähestyvät kilpailut tai kenttien käyttösääntöjen noudattamatta jättäminen.

8. Kenttiä koskevat tiedotukset löytyvät www.kuor.net.

Säännöt perustuvat Kuopion Ratsastajien ja Kuopion kaupungin väliseen sopimukseen.