Jäsenkirje 2/2017

3.10.2017

Tämä jäsenkirje on 2.10.2017 lähetetty sähköpostitse kaikille jäsenrekisterissä 2.10.2017 olleille jäsenille jäsenrekisterissä oleviin sähköpostiosoitteisiin. Jos et ole saanut tätä jäsenkirjettä sähköpostiisi, jäsenrekisteristä joko puuttuu osoitteesi tai sitten siellä on väärä osoite, joten ilmoita tällöin oikea osoitteesi jäsensihteerille osoitteeseen jasensihteeri@kuor.net, niin osoite korjataan jäsenrekisteriin (tarkista ensin myös ettei jäsenkirje ole mennyt roskapostikansioosi tai sähköpostisi ole täynnä tms.). Jos olet saanut viestin sähköpostiisi, mutta haluat muuttaa jäsenrekisterissä olevaa sähköpostiosoitettasi, tee se täällä: http://www.ratsastus.fi/liity_jaseneksi/jasenten_extranet. Jäsenkirje julkaistaan myös seuran nettisivuilla www.kuor.net sekä facebook-sivulla.


Kuopion Ratsastajat ry:n jäsenkirje 2/2017


Hei!

Alla tietoa Kuopion Ratsastajat ry:n ajankohtaisista asioista. Olethan  käynyt myös katsomassa seuran nettisivuja osoitteessa www.kuor.net,  facebook-sivua osoitteessa  https://www.facebook.com/kuopionratsastajat/ ja instagramia  osoitteessa https://www.instagram.com/kuopionratsastajat/!

---------------------------------------------------------------------

Vuoden 2017 kilpailuita ja tapahtumia:

  • 20.-22.10. Haluatko lähteä HIHSiin (lippuja 20% alennuksella),  tarvetta bussikyydille 21.10.?
    • Helsinki International Horse Show:hun 20.-22.10.2017 on mahdollista  saada lippuja 20% alennuksella, mikäli tilataan vähintään 10 lippua  (voivat olla samaan tai eri näytöksiin). Katso lippuhinnat:  https://www.kuor.net/?x254078=262607
    • KuoR voi myös järjestää bussikyydin lauantaina klo 11 alkavaan  näytökseen, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Bussikyydin  hinta tulisi olemaan 35e ei-KuoR-jäseniltä, 20e KuoR jäseniltä,  toimihenkilönä toimineille ilmainen, lähtö aamulla n. klo 5, paluu  näytöksen päätyttyä (lähtö n. klo 18 Helsingistä).
    • Ilmoittaudu 7.10. mennessä tällä lomakkeella mikäli haluat lippujen  yhteistilaukseen tai bussikyytiin:  https://goo.gl/forms/EArl964FChAPTvsi2
  • 24.10. Seurailta Satulavyössä (Kuninkaankatu 27, 70100 Kuopio) klo  18-20: Mahdollisuus valita juuri se omanlainen seuravaate ja lisäksi  tutustumista Charles Owenin ja Equilinen erikoisvalikoimiin!  Tarjouksia -15% (CO, Equiline) sekä -20% (vaate-ale). Tervetuloa  mukaan syksyiseen seurailtaan :)
  • 11.11. syyskokous, 70-vuotisjuhlat ja pikkujoulut klo 17 alkaen:  Puijon Maja, illalliskortin hinta 30 EUR sis. käynnin Puijon tornissa,  Puijon Majan menun, ei ruokajuomia. Juhlava asu. Ilmoittautumiset  25.10. mennessä kitta.hyttinen@gmail.com, osallistujien nimet sekä  mahdolliset ruoka-aineallergiat.

---------------------------------------------------------------------------

Avoin kirje puheenjohtajalta seura- ja talkoo/vapaaehtoistoimintaan liittyen

Kuopion Ratsastajien jäsenille, jäsenten vanhemmille, kilpailijoille  ja kaikille ratsastukseen, ratsastuskilpailuihin ja  talkoo/vapaaehtoistoimintaan osallisille.

Kuopion Ratsastajien puheenjohtajana olen jo pitkään pohtinut tätä  seuratoimintaa, sen mahdollisuuksia sekä kilpailujen järjestämistä ja  talkoo/toimihenkilö/vapaaehtoistoimintaa. Kuten tänä päivänä lähes  kaikissa lajeissa tapahtumajärjestämiseen, kilpailutoimintaan ja  yleensä talkootyöhön alkaa olla kovin työlästä saada tarpeeksi  osallistujia, etenkin ns. vastuutehtäviin. Seuramme kilpailuja  pyörittävä kovin pieni aktiivijoukko alkaa väsynyttä ja loppuun  palanutta. Pelko kilpailutoiminnan loppumisesta ja seuratoiminnan  näivettymisestä on akuutti. Mietimme nyt hallituksessa kovasti mitä  teemme vuonna 2018?

Olen itse harrastanut ratsastusta pienen ikäni ja kilpaillut  aikaisemmin kansallisella tasolla niin koulu-, este- kuin  kenttäratsastuksessa jopa joskus menestyenkin. Kenttäratsastuksessa on  joku kansainvälinenkin startti takana. Seuratoiminnassa olen ollut  mukana myös pitkään, useammassa ratsastusseurassa. Mielestäni siis  jonkunlainen kuva lajista ja kilpailujärjestämisestä on karttunut.  Itse olen aina osallistunut tapahtuma- ja kilpailujärjestämiseen,  vaikka olisin itse myös kilpailemassa. Tällä hetkellä teen täyttä  työaikaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, opiskelen normaalin  opintosuunnitelman mukaan yliopistossa, toimin seuran puheenjohtajana,  kierrän tuomaritehtävissä halki Suomen, pidän jonkun verran  valmennuksia ja olen 5-vuotiaan pojan äiti. Silti olen osallistunut  kaikkiin seuran järjestämiin kilpailuihin tuomari- kilpailunjohtaja-  tai muihin vastuutehtäviin ja tarvittaessa liputan esteradalla tai  juoksen lähettinä koulukilpailuissa tai pesen raviradan vessaa. Pyrin  myös pitämään huolta omasta kunnosta pelaamalla sählyä ja käymällä  kuntosalilla. Joten minulle ei tarvitse sanoa että kun on kiire, ei  ehdi. Näin 37-vuotiaana sitä vaan tulee mieleen ajatus että josko  voisin itse jättää edes yhdet kinkerit muille? Tällä hetkellä seurassa  on se tilanne että ei oikein voi. Tällä hetkellä itsellä ei edes ole  ns henkilökohtaista intressiä kilpailuihin, koska en kilpaile itse,  enkä suuremmin edes ratsasta. Mutta ajattelen sitä että haluan pitää  lajia ja kilpailuita yllä niille jotka tarvitsevat kilpailuja -  ratsastajat, kilpailijat, lapset, nuoret, seniorit.

Itse olen kasvanut siihen talkoolaissukupolveen, että kun olin nuori  halusin itse osallistua ja toivoin että voi jos vain mitenkään saisin  tulla vaikka myymään makkaraa kisoihin. Se tuntui tärkeältä ja oli  hienoa olla mukana järjestämässä ja talkoolaisena. Olen sisäistänyt  kyllä se, että aika on muuttunut. Nykyinen sukupolvi on kiireistä eikä  talkoohommat kiinnosta. Ei pystytä sitoutumaan hommiin koska ei  tiedetä vielä edes viikkoa tai paria päivää ennen pääseekö vai pitääkö  ulkoiluttaa naapurin serkun koiraa. Ollaan somessa, facebookissa,  twitterissä, instagramissa, snäppärissä snipperissä ja spinnerissä.  Halutaan asiat valmiina; tullaan kilpailuihin ja kilpaillaan ja  lähdetään pois. Kyllä KuoR järjestää. Aika ajoin törmää tähän  ajatukseen tai kysymykseen miksi KuoR ei järjestä sitä tai tätä.  Pyydän luomaan ajatuksen sille, mitä se KuoR on? Miksi KuoR ei ole  aktiivisempi? KuoRilla on n. 400 jäsentä ja KuoR on juuri niin  aktiivinen kuin sen jäsenet on. KuoR hallituksen jäsenet tekevät  seuratyötä myös täysin vapaa-ajallaan eikä siitä makseta palkkaa. Se  on erilaista kuin Kalpa Oy tai Kups Oy joissa on seuratoimintaan  palkattua henkilöstöä.

Olemme hallituksessa miettineet päämme puhki miten jäsenistöä  aktivoidaan. Olemme koittaneetkin erilaisia keinoja viime vuosina; on  kokeiltu talkoopassia, toimihenkilöiden palkitsemisia leffalipuin,  uimahallilipuin, illanvietoin, HIHS matkoin ja kouluttamalla,  kyselemällä ja anelemalla. Melko laihoin tuloksin. Olemme saaneet  vietyä kilpailut tähän asti läpi jotenkin. Itse kilpailupäivinä  jostain putkahtelee ihmisiä sen verran että järjissämme selvitään.  Suuri ongelma onkin juuri vastuutehtävissä. Eli kilpailujen  suunnitteluvaiheeseen ja itse kilpailujen ajalle tarvitaan enemmän  ihmisiä. Silloin vastuualueita saataisiin jaettua suuremmalle joukolle  ja alueet eivät olisi ylivoimaisen isoja. Hommaa helpottaisi kovasti  jos yksi hoitaisi esim. radanrakennuksen ja purun niin että hommaisi  siihen tarvittavan porukan, toinen huolehtisi ratahenkilökunnan  kilpailujen ajaksi, kolmas ottaisi haltuun tallialueen, neljäs  kanttiinin, viides kanslian ja tornin henkilöstön, kuudes olisi  palkintovastaava jne.. Näin ei yhdet ja samat uupuisi taakan alle.

Suomeen on viime vuosina tullut kilpailujärjestäjiksi seurojen  rinnalle myös yrityksiä. Paljolti tästä syystä. Tämä tuo mukanaan myös  kalliimmat kilpailumaksut. Tässä olemme suurten kysymysten edessä.  Pitäisikö seuran luovuttaa ja siten myötävaikuttaa siihen, että  jatkossa kilpailuita järjestää yritykset? Olemme keskustelleet myös  mahdollisuudesta maksaa palkkaa toimihenkilöille. Sekin on vaihtoehto,  mutta se tarkoittaa sitä että kilpailumaksuja täytyy nostaa jotta  palkat saadaan maksettua.

Toivoisinkin että nyt te kilpailijat ja kilpailijoiden vanhemmat ja  muut surevat omaiset loisitte ajatuksen sille, mitä toivotte  kilpailuilta tulevaisuudessa ja haluatteko että kilpailuja tällä  alueella järjestetään, ja millä tasolla? Hyväksyttekö yhä vain  kalliimmat kilpailumaksut? Vai olisitteko valmiita olemaan mukana  säilyttämässä lajia ja seuratoimintaa? Esim. kilpailujen  toimihenkilötehtävät ovat kaikki sellaisia, mihin ei tarvita erillistä  koulutusta eivätkä vaadi kummoisia kykyjä, ja tehtäviin opastetaan  aina. Riittää kun osaa kirjoittaa kynällä, painaa kellon nappia,  kävellä paikasta a paikkaa b ja takaisin tai nostaa puomi paikoilleen  jos se putoaa.

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole purnata, loukata tai väheksyä  ketään. Sekä minä että KuoR seurana on äärimmäisen kiitollinen  kaikille seuratoimintaan osallistuville ja toimihenkilöille vaikka  olisitte olleet mukana vain kerran. Se on kultaakin arvokkaampaa. Ja  aina tulee yllättäviä menoja tai se kisaviikonloppu osuu samalle  päivälle kuin sukujuhlat tai työt, se on ymmärrettävää. Mutta jos  jokaiselle kisapäivälle vuodessa on meno johon ei voi vaikuttaa,  saattaa se kuitenkin olla enemmän asennekysymys? Tämän tarkoituksena  on herättää ajatuksia ja mietintää siihen olisiko juuri sinulla  kuitenkin mahdollisuus kantaa kortesi kekoon vaikkapa kerran vuodessa,  yhtenä päivänä? Onko halua säilyttää kilpailuperinne Sorsasalossa ja  tottakai myös alueen talleilla?

Me tiedämme hyvin sen, että meillä on seurana hyvät puitteet  Sorsasalossa järjestää kilpailuja (Vaikka vähän kunnostusta alkaa  tarvita paikka jos toinen), meillä on osaamista ja meillä on halua.  Halua olisi järjestää kilpailuja ja tapahtumia paljon paljon nykyistä  enemmän. Mikään näistä ei kuitenkaan mahdollista kilpailuja, jos ei  ole riittävästi porukkaa mukana. Parhaimmillaan talkoo- ja  vapaaehtoistyö on järjettömän kivaa ja sosiaalista toimintaa,  kilpailijoille äärimmäisen opettavaista omaa ratsastusta silmällä  pitäen ja palkitsevaa kaikin puolin.

Suokaa tälle ajatus. Ja mikäli koette että pystyt tässä asiassa  seuratoimintaa tukemaan, voit milloin vain ottaa yhteyttä kehen  tahansa hallituksen jäseneen nykäisemällä hihasta, soittamalla,  laittamalla sähköpostia tai miten vain.

Kiitos kun jaksoit lukea!
Aktiivisin ajatuksin,
Taru Hämäläinen, KuoR pj


-------------------------------------------------------------------------------

Maneesirakennushanke

Maneesirakennushanke joudutaan laittamaan jäihin, sillä ratkaisumallia  maneesin rahoittamiseksi ei olla onnistuttu löytämään.

----------------------------------------------------------------------

Tuomaritorni-kansliarakennuksen uusiminen

Sorsasalon kisakentän vieressä oleva tuomaritorni-kansliarakennus on  romahduspisteessä, joten ensi kauden kisoja varten korvataan se  uudella rakennuksella.

---------------------------------------------------------------

Kuopion Ratsastajat ja Alexandria Pankkiiriliike ovat sopineet  yhteistyöstä vuodelle 2017

Alexandria tukee Kuopion Ratsastajien toimintaa kutsumalla seuran  jäseniä tutustumistapaamiseen Alexandrian Kuopion konttorille.  Jokaisesta toteutuneesta tapaamisesta Alexandria maksaa 30 EUR per  tapaaminen seuralle. Tapaaminen on henkilökohtainen ja maksuton, eikä  se sido mihinkään.

"Jotta hevonen ei söisi kaikkia rahoja"
Kuopion Ratsastajien puheenjohtaja Taru Hämäläinen on ollut  Alexandrian asiakkaana nyt kolmisen vuotta
-Mennessäni ajattelin, etten tule sijoittamaan mitään mihinkään.  Sitten ymmärsin, mistä on kyse. Ajattelin lapseni tulevaisuutta ja  päätin lähteä pienellä rahalla keräämään lapselleni tulevaisuuden  pääomaa, Taru kertoo
- Me kaikki tiedämme että hevosharrastukseen menee paljon rahaa. En  minäkään ole rikas, mutta köyhän kannattaa säästää, muuten hevonen syö  kirjaimellisesti kaikki rahat. Alexandrian palvelut sopivat  hevosharrastajille. Kun pistää tietyn summan jemmaan, niin  tulevaisuudessa voi vaikkapa ostaa oman hevosen, Taru jatkaa.

Yhteystiedot Alexandrian yhteydenottoa varten
Alexandrian Kuopion toimiston henkilökunta kontaktoi kaikki halukkaat  seuran jäsenet ja varaa heille henkilökohtaisen tapaamisajan. Mikäli  haluat keskustella säästämisestä ja sijoittamisesta Alexandrian kanssa  ja kerryttää samalla tukea seuralle, ilmoita yhteystietosi tällä  lomakkeella: https://goo.gl/forms/8eFKC9UyABTW6BnF2. Taru välittää  halukkaiden yhteystiedot eteenpäin Alexandrialle.

Alexandrian puolelta yhteyistyötä hoitaa aluepäällikkö Jarkko Perttula
Puijonkatu 22 B, 3. krs
70100 Kuopio
Tel +358 17 580 5500
Mobile 040 587 3732
Email jarkko.perttula@alexandria.fi

Vaivatonta säästämistä ja sijoittamista jo 20 vuoden ajan
Alexandria Pankkiiriliike on perustettu vuonna 1996 ja 20 vuoden  aikana olemme kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista  sijoituspalveluyhtiöistä. Erikoisalaamme ovat laadukkaat sijoittamisen  ja säästämisen ratkaisut. Asiakkaanamme on jo yli 71 000 suomalaista  ja heitä palvelee yli 330 ammattilaista 26 paikkakunnalla ympäri maan.  Lue tästä, mihin asiakkaidemme tyytyväisyys perustuu:  http://www.alexandria.fi/mika-alexandria/alexandria-kokemuksia

Tämä info löytyy myös KuoRin sivuilta täältä:  http://www.kuor.net/yhteistyokumppanit/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuopion OMT-keskus Oy ja Kuopion Ratsastajilla yhteistyösopimus

Kuopion OMT-keskuksen fysioterapeutit auttavat ratsastajia tuki- ja  liikuntaelinoireiden ennaltaehkäisyssä, tutkimisessa sekä hoidossa.  Lisäksi Kuopion OMT-keskus tarjoaa hyvinvointipalveluja kuten  akupunktio, kuntotestaukset, luennot, lymfaterapia, ohjatut  liikuntaryhmät ja tyhy-paketit.
Kuopion OMT-keskus Oy tarjoaa bonusjärjestelmän, jonka avulla seura  voi hankkia rahaa. Käytännössä sopimus tarkoittaa, että kaikista  Kuopion Ratsastajien jäsenien ja läheisten, jotka haluavat tukea  Kuopion Ratsastajia, ostoista Kuopion OMT-keskus maksaa  bonusjärjestelmän mukaista bonusrahaa seuran tilille. Vuoden aikana  kertyneistä 1000-5000 euron ostoista maksetaan 4% bonus ja yli 5000  euron ostoista maksetaan 5% bonus.
Huomioitavaa on, että ei tarvitse olla seuran jäsen, vaan kaikki  Kuopion Ratsastajien nimissä tehdyt ostot kerryttävät bonusta! Joten  nyt kaikki mainostamaan perheenjäsenille ja tuttaville tästä  mahdollisuudesta tukea Kuopion Ratsastajia.
Käy tutustumassa Kuopion OMT-Keskukseen: www.kuopionomtkeskus.fi

Tämä info löytyy myös KuoRin sivuilta täältä:  http://www.kuor.net/yhteistyokumppanit/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veikkauksen verkkokumppanuus

Verkkokumppanuus on Veikkauksen ja Olympiakomitean varainhankinnan  yhteistyömuoto seuroille. Pelaamalla Veikkauksen pelejä netissä tai  mobiilissa tämän linkin kautta  https://www.veikkaus.fi/?myPartnerId=717171 tuet Kuopion Ratsastajat  ry:tä ja kerrytät seuralle palkkiota! Palkkio määräytyy pelattujen  eurojen mukaan. Lisätietoja verkkokumppanuudesta löytyy  täältä: https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/jasenpalvelut/edut-sopimukset-liitoille-seuroille/veikkauksen-verkkokumppanuus/

Tämä info löytyy myös KuoRin sivuilta täältä:  http://www.kuor.net/yhteistyokumppanit/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mukavaa syksynalkua toivottaen,
Kuopion Ratsastajat ry